Friday, June 8, 2007

ET HICIN

Sitemi acali bir ayi gecti ama hala ben bir yemek tarifi yazamadim. Yolcu gecirmek, evdeki isler, isyeri, doktor ziyaretleri filan derken ben en iyisi bizim yoresel ve en kiymetli yemegimiz diyeyim hazir elimde tarifi ve resimleri varken baslayim bari bu tarifle ne dersiniz? Belki arkasi yavas yavas gelir :) Bizim yorenin ozelliklede misafir sofralarinin bastacidir ve herkesin favorisidir. Et hicin yapildimi misafire o misafirin kiymetli biri oldugu belli olur. Neyse hemen tarifine geceyim hatta bir kacda resmini koyayimda artik sizde misafirlerinize Karacay usulu bu boregi yapar yedirirsiniz. Afiyet seker olsun, misafirleriniz bol olsun.


ET HIÇIN

İçindekiler Miktar

Hamuru:
Buğday unu 1 kilogramSu Aldığı kadarTuz Yeteri kadar

İçi:
İnce kıyılmış et 1/2 kilogram
Kuru soğan 2-3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Karabiber 1 çay kaşığı
Kırmızı biber 1 çay kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Su 1 su bardağı

Yapılışı
İnce kıyılmış ete, doğranmış soğan ve sarımsak katılır. Karabiber, kırmızı biber, su ve tuz ilavesiyle sulu bir şekilde pişirilir, ateşten indirilir. Un, tuz ve su ile sert bir hamur tutulur. Hamur ikiye bölünür açılır. Her parça sekize bölünerek ortalarına tereyağı konulur ve tekrar yoğrulur. Tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan etli karışım konur ve üzerine bir kat, daha önceden açılan hamur örtülür. Tepsinin kenarları hamur ile hava almayacak biçimde kapatılır, fırında ya da tandırda pişirilir.

Firinda guzelce kizarip pisince sofraya alip yanindada bir surahi ayranla herkese ikram edilir ki artik tadini ne ben soleyim ne siz sorun, parmaklarinizi yerseniz kabahat benim degil, denemeniz lazim bu cok meshur Kafkas boregini...:)))
Hepinize guzel bir haftasonu ve huzurlu saglikli gunler dilegiyle..